Venloos Paeterke Kloosterbieren

De Bieren van ’t Paeterke zijn ontwikkeld in onze eigen brouwerij. Geïnspireerd door de betere Trappist en Abdijbieren van de Lage-Landen, ontwikkelde eigenaar Louis deze bieren naar eigen smaak en inzicht. Ze zijn genoemd naar het beeld van de Dominicaner monnik van de hand van Ger Janssen dat voor de ingang van Domani de passant tot stilte maant. In de volksmond; ’t Venloos Paeterke genaamd. Wij adviseren u dan ook het Bier van ’t Paeterke in alle rust tot u te nemen en er met volle teugen van te genieten.
Paeterke Inkel, 5,5%Alc.

Huisbier naar voorbeeld van de refterbieren van diverse kloosters. Vaak Enkel genoemd. Blond van kleur, bovengistend en ronde, zachte, licht-bittere smaak. Het is zowel een degustatiebier als een dorstlesser.

Paeterke Döbbel, 7%Alc.

Huisbier naar voorbeeld van de huisbieren van diverse kloosters. Bruin, bovengistend en ronde volle smaak. Het bier zit ook in ons stoofvlees, in de saus voor bij de gehaktbal en dient als basis voor de Paeterke Bierlikeur.

Paeterke Triepel, 9%Alc.

Bier naar voorbeeld van de betere Trappisten Tripels. Fruitig, Droog en Bitter. Ooit het eerste bier in deze reeks. Omdat Louis van Tripels houdt.

Paeterke Quadröppel, 11%Alc.

Huisbier naar voorbeeld van de zware donkere Trappisten en abdijbieren. Fruitig, volmondig en rond. We bestempelen het vaak als Bed-rand-bier. Het bier kan prima in de kelder worden gelegd om wat jaren te rijpen. Heerlijk bij een kaasplankje.

Huisbieren

Klep Alt, 4,8%Alc.

Roodbruin bovengistend bier. Licht moutig van smaak. Niet te bitter. In elk geval dorstlessend en doordrinkbaar.
Alt is het biertype met de oudste papieren in Venlo. Oorspronkelijk was het zuur bier dat moest rijpen op houten vaten. Toen dat niet meer mocht van de overheid werd een bovengistend bier gemaakt dat wel koud werd gelagerd. Sinds de laatste Venlose brouwerij door geallieerden werd gebombardeerd, haalt de Venlonaar het Altbier uit Duitsland. Daar laten wij onze Klep-Alt nu ook brouwen.
(Uitsluitend verkrijgbaar in ons eigen proeflokaal.)

Klep Pilsner, 5%Alc.

Licht en doordrinkbaar ondergistend bier. Strak en zuiver. Dorstlessend en smaakvol.
Toen eind 19e eeuw overal in Europa Beiers bier werd geïmiteerd, gebeurde dit ook in de Tsjechische stad Plzen. De brouwers daar hadden samen een nieuwe brouwerij in Beierse stijl gebouwd en brouwden er met wat meer lokale hop. Deze stijl werd gekopieerd en kreeg de naam van de stad. Pilsener, Pilsner of Pils.
(Uitsluitend verkrijgbaar in ons eigen proeflokaal.)

Witte van Grubbe, 4,8%Alc,

De Witte Dame van het gebroken Slot in Grubbenvorst spookt al eeuwen bij volle maan rond de ruïne aan de Maas. De Tarwe voor dit bier komt deels van een Akker in Schandelo bij Velden. Het dorp dat aan de andere kant van de Maas tegenover de ruïne ligt. Naast tarwe natuurlijk gerstemout, tradition-hop en Saaz-hop. De gist zorgt voor de fruitigheid. Koriander en sinaasappelschil voor de kruidige toets.

Sintermerte Herfstbok, 6,5%

Sintermerte Herfstbok is een Bier van het type tarwebok. Gebrouwen met een stevig deel tarwemout. Dit geeft het Bier een zachtere smaak. Daarnaast zit er nog genoeg geroosterde en gecarameliseerde mout in het beslag voor de typische bokbiersmaak. De hop variëteiten Tradition en Perle zorgen voor een passende bitterheid.

Ooit door ons gebrouwen

Zomerparkfeest Extra 5,5%Alc.

Voor het 40 jarig jubileum van het venlose Zomerparkfeest in 2015 brouwden we de Zomerparkfeest Extra. Een blond dorstlessend bier met Fuggle hop en een fruitige gist.

Törfkes Döbbel 7%Alc.

Voor het 4x11jarig jubileum van Vastelaoves Vereiniging de Törvers brouwden wij deze dubbel. Zachter en minder chocolade en koffietonen dan onze eigen Paeterke Döbbel.

Kloëte Klep Tripel 7,5%Alc.

Voor het 30 jarig bestaan van Joekskepel Kloëte Kook uit Grubbenvorst brouwden wij in 2018 de Kloëte Klep. Een drie-granen-tripel. Zeer zacht en rond van smaak.

Venlose Vrind

Voor het 675 jarig jubileum van de stadsrechten van Venlo in 2018 heeft Juniorkamer Venlo het Bier Venlose Vrind uitgebracht. De Klep ontwikkelde de receptuur en begeleide het brouwen er van. Het was een blond Bier van 6%alcohol en werd in de voorverkoop verkocht in kadoverpakkingen met een speciaal glas. Het glas was er in vier varianten met elk een andere afbeelding van een historisch gebouw in Venlo.

Lommen Baer

Voor Trapperie De Werkplats in Sevenum ontwikkelden wij het Bier Lommen Baer. Een amberkleurig Bier van het type ‘Speciale Belge’. Met 6%alcohol nog altijd een nette doordrinker. Verkrijgbaar bij Trapperie De Werkplats in Sevenum.

Blônd & Blauw

Voor de Carnavals vereniging De Vaegers uit Venlo ontwikkelden wij het Bier Blônd & Blauw voor het 4×11 jarig jubileum van de club. Een Blond Bier van 7% alcohol gearomatiseerd met kruiden. Beperkt verkrijgbaar.

(Venlose Vrind) Festina Lentebok

Het project Venlose Vrind krijgt een vervolg met de Festina Lentebok. Dit door de Juniorkamer Venlo geïnitieerde bier is een licht-koperkleurig bier met mooie florale hoppen. Heerlijk in de lente en bij asperges. De opbrengst gaat naar kansarme gezinnen. Het Bier is enkel verkrijgbaar in flessen met 75cl inhoud en wel via; https://venlosevrind.nl

Uw Eigen Bier

Wilt u ook een eigen Bier voor een speciale gelegenheid of voor uw eigen bedrijf of vereniging, mail dan naar brouwerij@brouwerijdeklep.nl een van onze Brouwers, Roy of Sander, neemt dan contact met u op om samen te kijken naar de mogelijkheden.