Wie zijn wij?

Brouwerij De Klep is een speciaalbierbrouwerij in de stad Venlo. De grootste gemeente van de regio Noord-Limburg. Wij, drie Noord- Limburgers staan aan de basis van De Klep. Jan Fleurkens, Roy Meijnen en Louis Klaassens. Samen hebben we ons het doel gesteld een brouwerij te beginnen die er toe doet door bieren te brouwen waarvan mensen graag een tweede drinken. Bieren met enerzijds een knipoog naar de historie van de regio en anderzijds met beide benen in het heden.

Limburg zit klem tussen Duitsland in het oosten, Wallonië in het zuiden, Vlaanderen in het westen en Nederland in het Noorden. In ons assortiment vindt u bieren terug die passen in deze regio.

Jan Fleurkens
Jan Fleurkens
Jan is oprichter en initiator van Mongozo Bieren. Deze gluten-vrije, biologische en fairtrade bieren heeft hij verkocht in meer dan 50 landen. Een aantal jaren geleden verkocht hij zijn merk, maar zijn ondernemers geest is nog lang niet gedoofd. Jan neemt de rol van directeur Verkoop/Marketing op zich en geeft vorm aan hoe De Klep zich positioneert op de markt.
Louis Klaassens
Louis Klaassens
Louis is al 25 jaar hobbybrouwer en startte in 2004 met Limburgs Biercafé De Roeëje Lieuw. In 2012 startte hij Biercafé De Klep en lanceerde het biermerk Venloos Paeterke dat inmiddels in de hele regio verkrijgbaar is. Ook was Louis de persoon achter gelegenheidsbieren zoals de Venlose Vrind en het Zomerparkfeestbier. Café De Klep heeft al een goede naam op het gebied van bier en landelijk stonden zij vier jaar op rij in de Top-10 van de café Top-100. Louis zal als algemeen directeur zich bezighouden met alle facetten die komen kijken bij het runnen van een brouwerij.
Roy Meijnen
Roy Meijnen
Roy, deze geboren Achterhoeker, kwam door een Baarlo’s meisje hier in de regio terecht. Na ruim dertien jaar thuis brouwen wist hij van zijn hobby zijn werk te maken en ging hij in dienst als professionele brouwer bij het Eindhovense 100Watt. Na viereneenhalf jaar was hij klaar voor de volgende stap. Als hoofdbrouwer bij Brouwerij De Klep houdt hij zich bezig met alles wat op de brouwvloer gebeurt en zorgt hij ervoor dat de biervaten gevuld blijven.